Enviaments i devolucions:

Enviaments i devolucions:

Enviaments

On puc rebre la meva comanda?
Pots rebre-la a l'adreça que triïs (domicili, treball, etc ... -mai en apartat de correus ni hotels-).
Actualment els articles que s'ofereixen a través d'aquesta pàgina web estan disponibles per al seu enviament a: ÀUSTRIA, BÈLGICA, DINAMARCA, FRANÇA, IRLANDA, ITÀLIA, LUXEMBURG, HOLANDA, NORUEGA, POLÒNIA, ESPANYA (excepte Canàries, Ceuta i Melilla), PORTUGAL (excepte Açores-Madeira) i SUÈCIA.


El país de lliurament pot ser diferent al de compra?
No.


Quant trigarà a arribar la meva comanda?
3 dies laborables (un dia extra per a entregues a botiga i a illes) per a España i Portugal i 4 dies laborables per a la resta de països, un dia extra per a entregues a les illes.

Els enviaments es gestionen de dilluns a divendres. Si la comanda es realitza dissabte, diumenge o festiu, es gestionarà a partir del 1r dia laborable operatiu.

T'informem que durant els períodes de: Vacances de Setmana Santa i Agost o de Rebaixes i Black Friday, els terminis de lliurament de les comandes es poden veure alterats, podent superar els 4 dies hàbils de lliurament màxima habitual. 


Quant he de pagar de despeses d'enviament?
Les despeses d'enviament estàndard són 3,95€ per a Espanya i Portugal Continental i gratis en el cas de compres superiors a 60€.
Les despeses d'enviament estàndard per a la resta de països són 4,95€ i gratis en el cas de compres superiors a 60€.


Puc seguir l'estat de la meva comanda?
Sí, a través de "el meu compte" a comandes realitzades podràs veure l'estat de la teva comanda.


Quin és el procés de lliurament a domicili?
T'enviarem un correu electrònic de confirmació d'enviament quan la teva comanda estigui en mans del transportista, amb un número de seguiment i l'enllaç a la web perquè puguis verificar el seu estat. 
 

Devolucions

Com haig de fer per retornar un article?
T'oferim la possibilitat de retornar les peces comprades online. Una vegada rebuda la teva comanda, disposes de 15 dies naturals des de la recepció de la comanda per poder retornar els productes que desitgis. 

Els articles s'han de retornar degudament protegits en el trànsit. 

Per procedir a la devolució hauràs d'entrar a yerse.com i identificar-te amb el teu email i password. A la teva àrea personal hi trobaràs totes les teves comandes. Escull la comanda que vulguis retornar i clica sobre el símbol devolució. A continuació selecciona els productes i segueix la resta d'instruccions. Si us plau, recorda indicar quin mètode de devolució desitges: oficina correus, botiga, domicili..., segons disponibilitat de cada país.

En compres com a convidat, hauries d'enviar-nos un correu electrònic a shoponline@yerse.com amb la referència de la teva comanda i les teves dades de contacte. Nosaltres ens posarem en contacte amb tu per coordinar la recollida de les peces mitjançant servei courier, lliurament a botiga o oficines de correus segons et convingui.


Si s'escau, tens un model de formulari en el següent enllaç, malgrat no és necessari: formulari devolucions

Et donarem un justificant de recepció.


Quin és el termini per poder realitzar una devolució?
El termini per a qualsevol devolució és de 15 dies naturals des de la data de recepció.


Haig de pagar alguna cosa per la meva devolució?
NO. Pots realitzar la teva devolució de manera totalment gratuïta a les nostres botigues o en oficines de Correus (Espanya) o punts de conveniència (resta de països). Si esculls el servei courier a domicili que t'oferim podríem descomptar 3,95€, per a Espanya i Portugal, o 4,95€ per a la resta de països.


Com rebré l'import de la meva devolució?
Una vegada aprovada la devolució, rebràs l'import de la mateixa manera en la qual vas realitzar la teva compra.


Quan rebré l'import de la meva devolució?
Després d'aprovar la devolució (els articles han d'estar en perfecte estat i tenir les etiquetes interiors i exteriors) rebràs un email de confirmació indicant-te que l'import s'abonarà en el teu compte en uns dies, com a màxim en el termini de 14 dies. 

Recorda que l'abonament en la targeta de crèdit depèn sempre de la teva entitat bancària.


Com haig de fer si l'import de la meva devolució és incorrecte?
Posa't en contacte amb el nostre departament d'atenció al client shoponline@yerse.com, solucionarem el problema al més aviat possible.

Yerse es reserva el dret de rebutjar devolucions comunicades o enviades fora del termini fixat.